Szülőhelyének környékét ábrázolják

33 millió forintot értek Hitler akvarelljei

A kalapács alá került képek 1910 körül készültek, jellemzően tájképek és Hitler szülőhelyének környékét ábrázolják.

2010.10.01 15:45MTI

Magas áron, összesen 105 ezer font (33,44 millió forint) értékben kelt el Adolf Hitler náci diktátor 16 akvarellje egy nyugat-angliai árverésen.

A képek átlagosan nyolcezer fontért cseréltek gazdát a Ludlow városában tartott aukción - közölte a Mullocks árverési ház csütörtökön.

Az Adolf Hitler munkáiból rendezett árverések rendre vitákat váltanak ki, bírálók szerint ezek a rendezvények jámbor színben tüntetik fel a diktátort, akinek rezsimje milliók haláláért volt felelős.

A kalapács alá került képek 1910 körül készültek, jellemzően tájképek és Hitler szülőhelyének, Braunau am Inn-nek a környékét ábrázolják.

A későbbi diktátor fiatal korában művészként próbálkozott, de nem járt sikerrel.

Richard Westwood-Brookes, a Mullocks vezetője szerint manapság Hitler négyezer alkotásáról tudnak, a most elárverezett darabokat Ausztria északi vidékén lelték fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.