Este bált rendeznek

Kutatók divatja és táncverseny a Barabás-villában

A tudományos előadások mellett a kutatók divatjával ismerkedhetnek meg azok, akik pénteken, a Kutatók éjszakáján ellátogatnak a városmajori Barabás-villába, ahol arra is lehetőségük lesz, hogy táncversenyen vegyenek részt, majd bálozhassanak a tudósokkal.

2010.09.24 11:45MTI

A Tanulj a nagyoktól - nevetve program keretében rangos előadók vezetik be az érdeklődőket a környezetvédelem és az anyagtudományok rejtelmeibe.

S teszik mindezt nem a megszokott módon: a meghívott kutatók nem csupán elhivatottságukról adnak tanúbizonyságot, hanem remek előadókészségükről is, ráadásul magukkal hozzák munkájuk során használt műszereiket, makettjeiket is.

Gyulai József professzor előadása a Bölcsek köve-e a nanotehnológia? címet viseli, míg Bíró László Péter professzor Nanotechnológia a karámba zárt atomoktól a lepkeszárnyig címmel tart előadást. Náray-Szabó Gábor professzor a fenntartható fejlődésről beszél, Zlinszky János pedig arról, hogy nélkülözhetetlen-e a természet.

A kutatók egyedi tervezésű ruhákban mutatkoznak be: az érdeklődők nemcsak arra kaphatnak választ, hogyan nézett ki egy alkímikus a középkorban, vagy manapság milyen védőfelszerelések kellenek a laboratóriumokba, hanem azt is megtudhatják, hogy mit hoz a jövő...

Lesz táncbemutató és táncverseny Angyal Andrással, aki a természettudományokban is igen jártas; latin táncokat mutat majd be.

Ezt követően a nézőkön és az inkognitóban részt vevő kutatókon lesz a sor, hogy megcsillogtassák tánctudásukat a táncverseny keretében, este pedig bált rendeznek, ahol maguk a kutatók mutatják be - a nézőket is bevonva - tánctudásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.