A LOFFICE coworking bemutatja

Filmbe zárt design

A LOFFICE coworking tematikus filmklubot indít a Design Hét alkalmából. Első alkalommal a kultikussá vált kanadai sci-fi/horror mestermű, a Kocka folytatását, a Hiperkockát nézhetik meg a látogatók.

2010.09.23 07:00ma.hu

A nézők a vetítés után meg is oszthatják élményeiket és gondolataikat a többi résztvevővel egy beszélgetés keretében.

A filmklub és egyben az eszmecsere vezetője Varró Attila filmesztéta, az ELTE BTK Filmelmélet és filmtörténet szakának előadója, a Filmvilág munkatársa, kiváló publicista és szakfordító.

Az esemény célja a dizájnra érzékeny, fiatal, városlakó filmbarátok párbeszédre ösztönzése, a szociális kapcsolatok aktiválása, egy értékteremtő közösség létrehozása által.

Ráadásul egy olyan inspiráló környezetben, mint a LOFFICE coworking iroda, aminek fiatal dizájnerek és képzőművészek által kialakított loft terei 2009 óta, mint közösségi munkatér és kulturális befogadó hely működnek.

Időpont: 2010. október 6. (szerda) 19:30

www.loffice.hu

A filmről:

Kocka 2: Hiperkocka
Rendezte: Andzrej Sekula
Színes, kanadai horror, 95 perc, 2002

Az első Kocka tekintélyes kultstátuszt vívott ki magának, minden szükséges elem meg volt benne: ismeretlen színészek, alacsony költségvetés, a mainstreamtől eltérő fordulatok és egy egyszerű, mégis brilliáns alapötlet.

Egy ilyen filmnek folytatást készíteni olyan, mint leforgatni a Ben Hur fiát. Egy hófehér kockalabirintus különböző szobáiban különböző sztereotípiák térnek magukhoz. Előbb-utóbb találkoznak, de hamar kiderül, hogy nem ismerik egymást.

Egyikükre (egy védelmi minisztériumban dolgozó ezredesre) épp akkor találnak rá amikor öngyilkos akar lenni. Ő tudja hogy hová kerültek, de titkát már senkivel sem oszthatja meg. A kockalabirintus tartalmaz néhány halálos csapdát, és szereplőink számára érthetetlen jelenséget, ám a legnagyobb ellenség megint a saját soraik közül kerül ki.

A tesseract, - másnéven hiperkocka - sokkal elvontabb, mint az első rész kockája: a kijutás kulcsához nem elég a puszta matematika: kvantumfizika, a negyedik dimenzió, teleportáció, párhuzamos univerzum és időeltolódás nehezítik a dolgot.

Ám ezek ellenére a film sokkal több részletet leplez le, mint amennyi szükséges lett volna. Az első rész azért működött olyan jól, mert több magyarázatot vetett fel, a második viszont azért eladhatóbb, mert kitartott egy mellett.

Forrás: Odeon

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.