Szabó Gábor a Tirza című filmet készítette

Magyar az operatőre egy Oscar-esélyes filmnek

Szabó Gábor a Tirza című filmet készítette, amit Hollandia a legjobb idegen nyelvű alkotásként nevezett az Oscar-díjra.

2010.09.21 14:15MTI

Szabó Gábor személyében magyar az operatőre a Tirza című filmnek, amelyet Hollandia a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra nevezett - közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel.

A Tirza című alkotást a szerdán kezdődő utrechti Holland Nemzeti Filmfesztivál nyitófilmjeként mutatják be; a holland-belga koprodukcióban készült filmet Rudolf van den Bergh rendezte.

Szabó Gábor - operatőr A történet egy nagy sikerű holland regény, Arnon Grunberg azonos című művének adaptációja: egy apa Namíbiába utazik, hogy megkeresse legfiatalabb leányát.

A filmet tavaly forgatták Hollandiában, Dél-Afrikában és Namíbiában. A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett Szabó Gábornak (néhány korábbi munkája: Jób lázadása, Meteo, Noé bárkája) és Rudolf van den Bergnek a Tirza a negyedik közös munkája.

A főbb szerepekben Sylvia Hoeks, Gijs Scholten van Aschat és Johanna ter Steege látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.