Már sokan vásároltak.

Árulják a jegyeket a jövő évi a Szegedi Szabadtéri Játékokra

Megkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira; bár csak egy napja kaphatóak a belépők a 2011-es nyárra, már sokan vásároltak.

2010.09.20 18:45MTI

Herczeg Tamás, a produkció igazgatóhelyettese kifejtette: számos kedvezményes lehetőséget kínálnak, hiszen az előadásokra jövőre is készülnek bérlettel, az ősszel bevezetett Szeged Kártya tulajdonosai pedig tíz százalékos kedvezményben részesülhetnek, ha összegyűjtik a szükséges pontokat a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) kiállításainak látogatásával.

Herczeg Tamás, aki egyben a REÖK igazgatója is, elmondta: a központ mindent megtesz, hogy tárlataival ezek a pontok könnyedén gyűjthetőek legyenek. Három nemzetközi tárlattal kedveskednek a következő két évben a közönségnek. Szegedre érkeznek majd John Lennon, Hundertwasser és Miró alkotásai.

A korábbi évekhez hasonlóan már augusztusban meghirdették a jövő évi produkciókat, de kicsivel korábban kezdték meg a jegyárusítást. A dóm téri produkciók esetében 2900 forinttól kezdődnek, az újszegedi előadásokra pedig már 1500 forinttól vásárolhatók belépők.

A bérletes lehetőségek köre jelentősen bővült, idén nyolc konstrukciót dolgoztak ki. Ezek között van olyan is, amellyel olyan alapművek lesznek megtekinthetőek, amelyek iskolai tanagyagban is szerepelnek, például Az ember tragédiája, A víg özvegy, a Valahol Európában vagy a Carmen.

A Dóm téri bemutatók esetében két előadásra szóló bérletet 5580 forinttól, négy előadásra szólót pedig, 12240 forinttól vásárolhatnak az érdeklődők. Újszegedi előadásokra szóló bérletet 4000 forintért árusít a Szabadtéri.

A belépők egyébként rendkívül népszerű karácsonyi ajándéknak számítanak az utóbbi években - tette hozzá Herczeg Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.