Latin hangulat a Dóm téren

Idén spanyol estet kap ajándékba a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége

Spanyol estet ad ajándékba idén a Szegedi Szabadtéri Játékok közönségének a Szegedi Szimfonikus Zenekar: szerdán igazi latin hangulat költözik a Dóm térre.

2010.07.05 17:39Gaál Kata

Az ingyenes hangversenyt idén is Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, a zenekar vezető karmestere dirigálja majd. Szólistaként Lendvay József Liszt-díjas hegedűművész is fellép.
 
A szervezők tájékoztatása szerint a program első részében Rimszkij-Korszakov Spanyol capricciója, Saint-Saens Bevezetés és rondo capricciosója, valamint Chabrier Espana című műve hangzik el. 

Ezt követően, a második részben Manuel de Falla Bűvös szerelem - Tűztánc című darabját és A háromszögletű kalap című balettjének II. szvitjét, valamint Sarasate Cigánydalok című kompozícióját hallgathatja meg a közönség. Zárásul Ravel Bolerója hangzik fel a Dóm téren.
 
A nyári éjszaka hangulata gyakori ihletője a zeneszerzőknek, és ez az inspiráció számos komponistánál spanyolos témákkal kapcsolódik össze. Ilyen művekből állt össze az idei műsor - mutatott rá Gyüdi Sándor a Szegedi Nemzeti Színház honlapján olvasható interjújában. A már hagyományossá vált ajándékkoncerttel először 2003-ban lepték meg a közönséget Szegeden.
 
Akkor Dvorák Új világ szimfóniáját adták elő telt ház előtt, s a koncerteket azóta is hatalmas érdeklődés kíséri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.