Csaknem félezer halott!

Nyár végéig látható a szegedi pillangó-valóságshow

Eddig csaknem félezer "halottja" van a szegedi Móra Ferenc Múzeum élőlepke-kiállításának, amely a korábban tervezett július 4-i határidő helyett egész nyáron át látogatható marad.

2010.07.02 12:58MTI

Medgyesi Konstantin szóvivő tájékoztatása szerint eddig 453 lepke született és pusztult el a kiállítótérben kialakított lepkeházban. Az előpillangók Tajvanról érkeznek bábállapotban, Szegeden kelnek életre, és ott is pusztulnak el.

Az elpusztult lepkéket a múzeum archiválja és preparálja. Ezek egy példányát kapta ajándékba a múzeumtól a tízezredik látogató. Eddig csaknem 18 ezren látták a népszerű kiállítást, amelyet a szervezők pillangó-valóságshow-ként emlegetnek.

A pillangótárlat látogatóit őserdei-trópusi klíma fogadja a szegedi Kultúrpalotában.

A lepkék számára ugyanis 65 százalék feletti páratartalmat kell biztosítani, a hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között mozog.

Az elpusztult példányok helyett újak népesítik be a lepkeházat júliusban és augusztusban is, ezért a nyári hónapokban is friss előpillangó-szállítmányok érkeznek majd Tajvanról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.