A Pozsonyi opera új évaddal rukkolt elő

Új bécsi jegyiroda, csökkenő büdzsé

Új jegyirodát létesít Bécsben a Szlovák Nemzeti Színház, amelynek operaévadát így az osztrák fővárosban is bemutatta Peter Dvorsky, a pozsonyi operatársulat igazgatója. A szezon gálakoncerttel nyílik vasárnap, a díszvendég Marton Éva lesz.

2010.09.13 19:15ma.hu
A díszvendég Marton Éva lesz.

A bécsi prezentáción az igazgató elárulta, hogy 2011-ben 10 százalékkal csökken a költségvetésük, ez azonban jobb, mint amire számítottak. Hozzátette, a pozsonyi opera büdzséje jóval alacsonyabb a bécsinél.

A Duna-csatornán lévő hajóállomásnál nyíló új jegyirodáról szólva Peter Dvorsky megjegyezte: mivel a két város közel fekszik egymáshoz, azt remélik, a pozsonyi opera programja vonzó lesz az osztrák zenekedvelők számára, akik az új jegyiroda mellett októbertől a Kärtnerstrassén lévő EMI-lemezboltban is vásárolhatnak operabelépőt a Szlovák Nemzeti Színházba.

Az operaigazgató tájékoztatása szerint négy premiert tűztek ki a 2010-11-es szezonra: az első október 22-én Verdi A két Foscari című, ritkán hallható operája lesz. (A darabot a Bartók+ Miskolci Nemzetközi Operafesztivál is műsorra veszi.)

November végén Britten A kis kéményseprő című művét mutatják be, februárban Puccini Manon Lescaut-jának új interpretációját ismerheti meg a közönség.

Az évad utolsó bemutatója pedig Richard Strauss Rózslovagja lesz, amely közös produkció a Magyar Állami Operaházzal.

Peter Dvorsky, aki jó nevű tenoristából lett színházi vezető, hangsúlyozta: az együttműködéseket rendkívül fontosnak tartja, "elsősorban természetesen a bécsi házzal".

Az évadbemutatón a bécsi szlovák nagykövet, Peter Lizak kilátásba helyezte: mielőbb kapcsolatot teremt az új bécsi operavezetéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.