Legközelebb Párizsban mutatják be

Parádézik a Bibliothéque Pascal a világ filmbemutatóin

Legközelebb Párizsban mutatják be Hajdu Szabolcs legutóbbi játékfilmjét, premierje sikert sikerre halmoz a világ nagyvárosaiban

2010.09.03 11:45ma.hu

A sikeres berlini, Los Angeles-i és melbourni premiereket követően a hétvégén Franciaországban is bemutatkozik a Bibliothéque Pascal. Hajdu Szabolcs legutóbbi játékfilmjét hamarosan Helsinkiben és Rióban is vetítik - közölte a Magyar Filmunió.

Az idei Magyar Filmszemle fődíjas alkotását a francia főváros mozgókép-fellegvárában, a Forum des images-ban pénteken kezdődő L'Étrange filmfesztiválon mutatják be vasárnap este.

A Bibliothéque Pascal húsz vetélytárssal együtt versenyez a Canal Plus díjáért, a nyertes játékfilmet a tévécsatorna felveszi programjába - olvasható a filmunió közleményében.

Hajdu Szabolcs filmje egy fiatal lány, Mona Papru utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. A főszerepben Török-Illyés Orsolya látható.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott, magyar-német koprodukcióban készült film hamarosan Finnországban és Brazíliában is látható lesz.

Helsinkiben a szeptember 16-án kezdődő Love & Anarchy filmfesztiválon, majd a hónap végén Dél-Amerika egyik legnagyobb nemzetközi szemléjén, a Rio de Janeiró-i mustrán vetítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.