Gantner Ádám második regénye

Egy izgalmas időutazás: a Kissinger című könyv

Az Ősz Jeruzsálemben sikere után megjelent Gantner Ádám második könyve, a Kissinger tavaly szeptemberben.

2010.08.18 18:00ma.hu

A könyv időutazásra hívja az olvasót felidézve a generációja gyermekkorát, felcseperedésünket a rendszerváltozásban, első tapogatózó lépésünket a lánykák iránt, a régi balatoni feledhetetlen nyarak, éles kitérőt teszek Las Vegas felé, majd eljuttatja az olvasót Ausztráliába, ahol gyümölcsszedő idénymunkások között tanulja az angolnyelv fortélyait.

Az író vallja: kalandozásokból sosem elég, ezért egy Karibi szigetek között cirkáló luxus hajóra lép, ahol megismerkedik a modern rabszolgasággal.

Szerelmek, csalódások, munkanélküliség, internetes társkeresés, sorjáznak a novellák, befejezésképpen a könyvben. Amitől ellenállhatatlan Szindbád kétségkívül kalandor, léhűtő, csapodár figurája, attól szerethetőek Gantner Ádám írásai is: a pimaszul őszinte férfibájtól, a lezser attitűdtől, amibe éppúgy beleférnek a sármos gaztettek, mint az alkalmankénti fellángolások és a valódi érzelmek, az ábrándos nosztalgia és a türelmetlen unalom, a kötetlenség és a tökéletlenség vállrándításos vállalása, a fanyar önirónia és persze a szabadság igénye — minden értelemben véve.

Ez egy valódi énregény, a fókuszban a narrátorral — valójában azonban mindvégig ott kísért mellette a másik főhős, ama bizonyos nagybetűs Nő, aki számtalan alakban (szeretett, vágyott, kipróbált, megunt formában, csajként, hölgyként, szeretőként, szerelemként, numeraként, barátként, vagy épp anyaként és nővérként), de mindvégig jelen van minden esszében.

A Kissinger és én, második példányát éli, a könyvboltok polcain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.