Több tízezres közönség előtt lépnek fel

Danko Jones, Billy Talent, Muse és Kasabian a Sziget zárónapján

A Sziget utolsó napján a nagyszínpadon két kanadai sztár, a Danko Jones és a Billy Talent is fellép, akárcsak a brit gitárzene nagyszerű előadója, a Kasabian, 21.30-tól másfél órán át pedig a világ egyik legjobb csapata, a Muse szórakoztatja a több tízezres közönséget.

2010.08.15 08:45MTI

A Muse tavaly kiadott lemeze, a The Resistance rendkívüli eladásokat produkált: mintegy húsz országban lett listavezető. Matthew Bellamy gitáros-énekes előadásmódja és énektémái szokatlanok, a Muse zenéje olykor a Queen legjobb formáját idézi.

Polgár Odett énekesnő a Muse mellett a legkíváncsibb egy magyar produkcióra: éjfélkor kezd a Cöxpon Ambient sátorban a Volkova Sisters, amely a nyolcvanas évek zenéjét furcsa elektronikával és gitárral ötvözi.

A friss és üde rockzenét játszó Odett és a Go Girlz! az Open Civil színpadon Müller Péter Sziámival lép fel vasárnap este.

Szintén ma mutatja meg tudását a barcelonai világzenei ötletgyár, a 08001, a dance-es balkáni zenét játszó német Shantel & Bukovina Club Orkestar, valamint két népszerű magyarországi előadó, a gitáros-énekes Jamie Winchester és a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO).

A Hungarikum Faluban, a Pajtában délben ökumenikus kenyérszentelést tartanak. Az Összművészeti Sátorban tartják az EU Trió Slam költészeti fesztivál döntőjét.

A performansz elemeket használó és mindig erős társadalmi érzékenységről tanúbizonyságot tevő költők nemzetközi versenyén a 15 legjobb belga, spanyol és magyar slammer mérkőzik meg a közönség szavazatáért, versük témája az ivóvíz és a Duna lesz.

A Sziget egyik utolsó fellépése lesz éjjel 3-kor a magyar lemezlovasok "nagy öregje", Dj Palotai műsora Cöxpon Ambient sátorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.