Egymásra lépni tilos!

Antidiszkriminációs kampány a Civil Szigeten

A Budapest Esély Nonprofit Kft. 2010-ben elindította Egymásra lépni tilos! című antidiszkriminációs kampányát. Ennek célja, hogy felhívja a főváros minden lakójának figyelmét arra, hogy járjon nyitott szemmel, vegye észre, a kisebbségi csoportokat érő hátrányokat.

2010.08.10 11:20ma.hu

Legyen ciki egymásra lépni!

Legyen ciki rasszistának vagy szexistának lenni, legyen ciki, ha valaki nem mutat tiszteletet az idősek iránt, legyen ciki kigúnyolni a fogyatékosokat, legyen ciki átlépni az utcán fekvő hajléktalanokon!

Vegyük észre, ha diszkriminálnak, vegyük észre, ha diszkriminálunk! Az Egymásra lépni tilos! kampányhoz a tavaszi kezdetek óta jó néhány civil szervezet csatlakozott.

A Budapest Esély kampányával most megjelenik a Civil Szigeten, ahol partnereink segítségével fellebbentjük az előítéletek fátylát, és egy-egy napon megmutatunk valamit a Sziget közönségének abból ahogyan egy-egy kisebbség tagjai látják a világot. Menekültlabirintus, Találd ki vakon!-játék, tesztek, totók és nyeremények, társasjáték, interkulturális arcfestés, élőkönyvtár, érdekes emberek és érdekes beszélgetések lehetősége várja mindazokat, akik augusztus 11-15. között a Civil Szigeten a Budapest Esély sátrát keresik fel.

Tervezett programok:

11. szerda: Motiváció Alapítvány – Fogyatékos emberek
12. csütörtök: A Város mindenkié Csoport – A hajléktalanságról hajléktalan szemmel
13. péntek: MONA, Labrisz Leszbikus Egyesület – NŐ – minden, ami egy szóba belefér
14. szombat: Artemisszió – Kultúrák találkozása (menekültek, migránsok) 15. vasárnap: Romassist – Roma emberek Közben folyvást: Budapest Esély Nonprofit Kft. – munkatanácsadás, esélyegyenlőségi totó és társasjáték, szigeten hasznos nyereményekkel

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.