Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya

Harmincezer látogatót várnak az idei Ördögkatlan Fesztiválra

Mintegy 25-30 ezer látogatót várnak az Ördögkatlan Fesztiválra, melynek augusztus 4. és 8. között harmadik alkalommal ad otthont három dél-baranyai település: Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya.

2010.07.31 10:20MTI

A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programhoz kapcsolódó fesztivál öt nap alatt háromszáz programot kínál az érdeklődőknek. Az Ördögkatlan Fesztiválon fellép a Quimby, Lovasi András, a Boban Markovic Orkestar és Rúzsa Magdi, Másik János és barátai, a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Szent Efrém Kórus, Sebestyén Márta és a Técsői Banda.

Tom Waits dalait közös koncerten adja elő az angol Ian Segal, az osztrák Ripoff Raskolnikoff és mások mellett Kiss Tibor is. A tavaly augusztusban elhunyt Cseh Tamás előtt emlékesten tisztelegnek. Emellett számos színházi esemény is várja a Villány környéki falvakba érkezőket: a Bárka Színház produkciói mellett Örkény István-estjével lép fel Mácsai Pál, Garaczi László Plazmáját adja elő a KoMa Társulat, Kapa és Pepe (Mucsi Zoltán és Scherer Péter) pedig a Katlanbusz járatait alakítja "buszszínházzá".

Az Ördögkatlan idei díszvendége a székelyföldi Háromszék megye, Kiss Tibor, a Quimby együttes frontembere és Háy János író, költő lesz. Háy János a fesztiválon Kiss Tiborral együtt házat fest, irodalmi műsorokat vezet, de képzőművészeti kiállítással, manórajzaival is jelentkezik Nagyharsányban. A programsorozatot ezen kívül még több kiállítás, irodalmi rendezvény, táncház színesíti, de gyerekeket is számos programra várják, melyekről részletesen a www.ordogkatlan.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. Az Ördögkatlan Fesztivál ötlete a hat évig a Művészetek Völgyében állomásozó Bárka Kikötőből nőtt ki 2008-ban. Azóta a Baranyában otthonra lelt rendezvénysorozat méreteiben jelentősen továbbfejlődött, de "mezítlábas ártatlanságát" szeretnék megőrizni a szervezők. Ennek jegyében nem a mennyiségi, hanem a minőségi fejlődést tartják szem előtt.

Nem vonnak be új településeket, és nem növelik a fesztivál időtartamát. Arra törekednek, hogy minél jobban kiszolgálják a visszajáró és az újonnan érkező látogatókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.