Pihentető fesztivál a Kertben

Kostoló és zenés mulatság: jön az I. Dürer Bor- és Fröccsfesztivál!

Július utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a kostolóval és zenés mulatsággal egybekötött első ingyenes Dürer Bor- és Fröccsfesztivál, természetesen a Dürer Kertben.

2010.07.22 16:56ma.hu

30-án és 31-én este hattól több mint egy tucat pincészet boriaból kaphat ízelítőt, aki a Kerthelyiségbe látogat, ahol a Junibor Fiatal Borászok Egyesületének tagjai közül képviselteti magát Árvay Angelika, Bolyki János, Dr. Demeter-Novák Endre (DemeterVin), Frittman Péter, Gál Péter, Gere Viktória (Gere Tamás és Zsolt Pincészete), ifj. Dúzsi Tamás, ifj. Kamocsay Ákos (Maurus), Kiss Gábor, Konyári Dániel, Wille-Baumkauff Stefán (Pendits) és Miklós Csabi is.

A fesztivál céja a borkultúra népszerűsítése mellett a minőségi fröccskultúra építése is. E kettő nem lehet teljes megfelelő zenei aláfestés nélkül, a fesztiválon erről több zenekar is csujogatós-csattogós bordalokkal gondoskodik. Első nap a Transglobal Undergrounddal is fellépő Balogh Kálmán és a zenei virtuózokból összeállított Gipsy Cimbalom Band (Bede Péter - szaxofon; György Mihály - gitár; Kovács Ferenc - trombita, hegedű; Frankie Látó -hegedű; Novák Csaba - nagybőgő), valamint a kobzos Róka Szabolcs festi a hangulatot.

A másnap a harmincnégy éve működő, idén tavasszal új, Vadvirágok című lemezzel jelentkező Téka együttes (Tárnoki Beatrix - ének, koboz; Havasréti Pál - bőgő, kisbőgő, tekerő, ütőgardon, dob; Lányi György - duda, kontra; Soós András - hegedű; Ökrös Csaba - hegedű) parasztzenéjével ér minket, valamint a Magyar Tekerős zenekar és a Magyar Duda zenekar tagjainak boros notáival fordulhatunk a vasárnapba. Dj Nafta mindkét napra folklemezeivel készül, szóval csend az nem lesz, de vidám, andalgós nyugalom és kurjongatós-borivós hangulat annál inkább.

A hazai nyári zenei fesztiválok első köre lefutott, a második hamarosan, augusztusban kezdődik, a kettő között érdemes olyan elfolglaltságot találni, ami szokatlan és kuriózum egyben, sőt még megfelelően szórakoztat is.

A Dürer Kert ezt kínálja első Bor- és Fröccsfesztiválján, ahol minőségi italok és zene mellett lehet pihenni, de akár táncolni is kidőlésig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.