Vászonra költözik a Baster

Sejtcserés támadás: Jennifer Aniston készen áll a babára!

A sejtcserés támadás a Baster című novella alapján készült, melyet a Pulitzer-díjas író, Jeffrey Eugenides írt, a nagysikerű The Virgin Suicides (Öngyilkos szüzek) és a Middlesex szerzője.

2010.07.13 09:15ma.hu

A történet először a The New Yorker magazinban jelent meg, s hívta fel Allan Loeb forgatókönyvíró figyelmét, aki később végül meg is írta a film forgatókönyvét.

A film producerei Albert Berger és Ron Yerxa, nevükhöz az elmúlt évekből olyan sokszínű, népszerű és egyben a filmkritikusok által is igen nagyra becsült filmek kötődnek, mint az Apró titkok, a Hideghegy, a Szavak és érzések vagy A család kicsi kincse. A legtöbb esetben ezek a filmek a vígjáték adta kereteken belül az Amerika szerte előforduló, különböző szociális problémákkal foglalkoznak.

„Ennek a projektnek különleges, egyedi indítója volt, és úgy tűnik rengeteg igazi értéket képes felszínre hozni.” – mondta Yerxa. „Úgy gondolom, ezt a filmet, és különösen Kassie-t nagyon szeretni fogják a nézők, hiszen közel áll hozzájuk az ő karaktere. Klasszikus dilemmával küzd, amivel rengeteg nő szembesül napjainkban. A karrierje nagyon fontos számára, nagyon jól képzett, okos. Számos párkapcsolata volt, de egyik sem végződött úgy, ahogy szerette volna. Minden vágya egy gyerek, és igyekszik megtalálni az arany középutat a babavállalás és a karrierje között. Az, ahogy végül egyedül belevág a gyerekvállalásba, férfi-férj nélkül, tényleg egy olyan dolog, amivel egyre többen foglalkoznak s egyre többen el is fogadnak.” – magyarázta Albert Berger producer.

A filmkészítők mindannyian egyetértettek abban, hogy ki játssza Kassie szerepét, soha nem volt kérdés számukra, hogy a tökéletes választás Jennifer Aniston (Nem kellesz eléggé, Azt beszélik).

„Mindig is Jennifer Aniston-ra gondoltunk, ő tűnt a legjobb választásnak erre a szerepre, hiszen olyan kiváló munkát végzett már számos vígjátékban. Pont ott tartott a karrierjében és az életében is egyaránt, hogy ezt a bizonyos szerepet eljátszhassa.” – magyarázta Berger.

Jennifer Aniston együttérez Kassie karakterével:

„Amikor megismerjük Kassie-t, épp élete olyan szakaszában van, amikor teljesen készen áll egy babára. Elmondja a legjobb barátjának is, hogy saját maga, a saját maga különös módján véghez fogja vinni a tervét, mert valóban úgy érzi, hogy jobban szeretne gyereket, minthogy előtte végre megtalálja a nagy ő-t, leendő gyermeke apját. Nem tudom, hogy én ezt így megtenném-e, de mindenesetre ő megteszi, és már rengeteg nő van a világon, aki hasonlóképp cselekszik, így azt gondolom ezt nagyszerű bemutatni.”

Aniston-nak számos oka volt csatlakozni a szereplőgárdához: „Azt gondoltam, ez egy igazán remek történet, egyáltalán nem átlagos és ráadásul ez az egyik első film, amit a produkciós cégünk, az Echo Films kelt életre. És nagyon szerettem volna Jason Bateman-nel együtt dolgozni.”

Wally szerepére, aki a főhősnő, Kassie kicsit idegbajos legjobb barátja, a film készítői Jason Bateman-t (Juno, Hancock) kérték fel.

„Jason Bateman az egyedi improvizációjával, észjárásával és a spontaneitásával tökéletesen passzol Jennifer Aniston játékához. Aniston őszintesége és Bateman szellemessége megalapozta a karaktereket.” – mondta Yerxa.

„Bateman mindig pontosan tartotta magát a forgatókönyvhöz, de egy-egy jelenet végén megmutatta, hogyan is lehetne máshogy. Rengeteg nagyszerű alternatívával rukkolt elő, s ez igencsak hozzátett ahhoz, hogy végül milyen nagyszerű film született.” – mesélte Berger.

Bateman a Jennifer Anistonnal való forgatásról a következőket nyilatkozta: „Jennifer Aniston-nal már nagyon régóta jó barátok vagyunk, így nagyon örültem a lehetőségnek, hogy végre együtt dolgozhatunk, egy egész filmet közösen csinálhatunk. Épp annyira volt nagyszerű, mint ahogy elképzeltem. Egyszerűen hihetetlenül tehetséges.”

Aniston is hasonlóképp vélekedett: „Jason Bateman az egyik legédesebb pasi, akit ismerek. Mindig is imádtam, egyszerűen elragadó.”

Bemutató: 2010. augusztus 19.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.