Bucsuszentlászló kivirágozta magát

Távolról pacsizzuk: Bödőcs Tibor kapta a Karinthy-gyűrűt

Bödőcs Tibor kapta a Magyar Rádió (MR) Karinthy-gyűrű díját, amelyet 1975 óta minden évben, Karinthy Frigyes születésének évfordulója (június 24.) alkalmával ítél oda a közrádió a szatirikus és humoros műfaj kimagasló szereplőinek.

2010.07.01 14:08MR1- Kossuth

Az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaréban rendszeresen hallható Bödőcs Tibor, a hazai stand up műfaj frontembere.

„A bucsuszentlászlói fiatalember karrierje falunapokon és cipőboltokban kezdődött, mára számos fellépést tudhat maga mögött, kétszer rászolgált a Rádiókabaré Bon-bon-díjára is. Végzettsége: majdnem magyartanár. Szövegeiben a közélet, a történelem, a kultúra és természetesen Bucsuszentlászló kocsmájának történéseiből sző sűrű hálót” – mondta Sinkó Péter, a Rádiókabaré vezető szerkesztője, majd így folytatta: „ A rádió márványtermében itt ül egész Búcsúszentlászló: nénik jöttek tepsikkel, bácsik demizsonokkal. A mai "kortárs" humor legnagyobb ünnepére jöttünk össze, amikor a Karinthy gyűrűt átadjuk Bödőcs Tibornak
.”

Egy kis trompfért persze a díjazott sem ment a szomszédba: „ kicsit zavarban vagyok, mert anyáméknak azt mondtam, hogy diplomaosztóm lesz végre. Köszönöm szépen Sinkó Péter rektor úrnak a megható beszédet. 27 és fél évesen kapom a díjat, ez tornászlányban már idősnek számít, indián törzsfőnöknek fiatal vagyok, de humoristának még nem annyira öreg talán. Paródiákkal indítottam, középen próbáltam tartani a műsort a közéletnél és a végén a búcsúszentlászlói történetekkel célegyenesbe fordultam.

Bödőcs Tibor 1982-ben született Zalaegerszegen. Egy zalai kis faluban, Bucsuszentlászlón töltötte ingergazdag gyermekkorát, „Szen’lászlót” műsoraiban számtalan kameraállásból mutatta be.

2004-ben egyszerre csatlakozott a Dumaszínházhoz és lett állandó kerettagja az MR1-Kossuth Rádió kabaréműsorainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.