Az Esőembert vitték színpadra

Kulka János megmutatja ismeretlen oldalát

Az Esőembert vitte színpadra Anger Zsolt, a darabban Kulka alakítja az autista testvért.

2010.06.20 11:57rtlbulvar.hu

Nagy Ervin kopasz lett. A színész védjegyének számító pimasz fürtök egy plakát kedvéért tűntek el Ervin fejéről, de talán még ennél is érdekesebb, hogy Kulka Jánosnak dús hajkoronát ajándékozott a grafikus.

János kicsit furcsának találja a képeket – pláne saját magát. Anger Zsolt, az Esőember rendezője viszont pont ezt a kettősséget használja ki a színpadon is:

- Mindig az úgynevezett normális többség állapítja meg, hogy ki az, aki nem normális. Ez rendben van, tehát egy autista furcsa az úgynevezett normális emberek számára. De ha kettesben maradsz vele egy szobában, akkor melyikőtök a nem normális?


Az 1988-as film színpadra írt változatában Kulka János játssza az autista testvér szerepét. A színész a próbaidőszakban rendszeresen találkozott beteg embertársaival egy szeretetotthonban, akik igen nagy hatással voltak rá.

- Nekem a legfurcsább élményem ezzel az egésszel az, hogy mintha visszamennék magamban az időben. Mintha 52 évesen 3 éves lennék. Mintha 49 évet visszaugrottam volna magamban.

Nagy Ervin viszont a valóságban tapasztal meg számára egészen új dolgokat, amik visszarepítik az időben. Néhány hetes gyermeke olyan érzéseket hoz ki belőle, amik eddig teljesen ismeretlenek voltak számára.

- A hülyeségem megmaradt. Az ember alapkaraktere azt hiszem, nem változik, ha az ember nem parázik rá, hogy most családfenntartó lesz és apuka, és ha nem veszi magát túlzottan komolyan, akkor szerintem nem változik olyan nagyot. Az furcsa, hogy az ember nem csak a szerelmére, apjára, anyjára gondol, tehát az elsődleges kötelékekre, hanem elbambulok és gondolok a lányom arcára.

Az Esőemberben Kulka János eddig ismeretlen oldalát mutathatja meg, Ervin pedig nemcsak Charlie, hanem a jó apa szerepében is bizonyíthat. A Reflektor riportja itt látható!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.