Megküzdenek a vízzel

Nem halasztják el a Hegyalja Fesztivált

Várhatóan több ezer köbméter vizet kell majd leszivattyúzni a kelet-magyarországi régió legnagyobb zenei rendezvényének, a Hegyalja Fesztiválnak otthont adó rakamazi üdülőterületről, a július közepére meghirdetett fesztivált azonban nem halasztják el.

2010.06.10 10:34MTI

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása a Tisza vízszintjét is megemelte, így a víz teljesen elöntötte a folyó rakamazi partján lévő kempinget, és a rendezvény helyszínéül szolgáló, önkormányzati tulajdonban álló területet. Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere szerint fesztivál mindenképpen lesz, a vízzel borított területet pedig - amint lehet - szivattyúzással mentesítik a víztől. 

Ehhez azonban meg kell várni a Tisza tetőzését, s ezután kezdődhet el gőzerővel a terület előkészítése - mondta a helyhatósági vezető kedden az MTI-nek. A polgármester közlése szerint a múlt héten tartották meg a szervezőkkel közösen a helyszín bejárását, s úgy vélik, hogy az apadás kezdetétől már indulhatnak a munkálatok, így vélhetően nem lesz akadálya a július 14-i kapunyitásnak. 

Farkas Ernő ugyanakkor elmondta, hogy több alternatívát is kidolgoztak arra az esetre, ha nem várt körülmény merülne fel, részleteket azonban nem árult el. A július 14. és 18. között a festői szépségű tokaji-rakamazi Tisza-parton megrendezendő zenei fesztiválra tavaly mintegy 71 ezren voltak kíváncsiak.
 
Idén tíz színpadon csaknem kétszáz zenekar lép fel, köztük a Groove Armada, Goldie, az Epica, a Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble és az Illdisposed is. A hazai előadók közül többek közt a Tátrai Band, az Ektomorf, a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Tankcsapda, a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag, Ákos és a Bëlga hozza majd lázba a bulizni vágyókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.