Július 9-én habot ver a dub Zamárdiban

A Balatonnál soundol a The Chemical Brothers

Kevés olyan elektro-páros van, akik között már lassan két évtizednyi közös munka után is olyan hatékonyan működik a kémia, ha az egész világot megmozgató elektro slágerek előállításáról van szó, mint Tom Rowlands és Ed Simons.

2010.05.24 09:15sziget.hu

1992-ben, a gitár alapú rock zenék egyeduralmát megelégelve Rowlands és Simons alapította meg minden idők egyik legismertebb elekto brandjét The Chemical Brothers néven.

Ennek a sikervállalkozásnak az elektronika függők körén túlra is sikerült eljuttatnia a big beat műfaj rendkívüli addikciós erővel bíró kemikáliáit, melyek műfaji beidegződéseket nem ismerve olyan sikerszámok formájában kerítették hatalmukba a könnyűzene fogyasztókat, mint a Hey Boy Hey Girl, a Galvanize, a Block Rockin' Betas, az Out Of Control vagy a Do It Again. A Grammy-díjas terapeuták eddig hat nagylemezzel, és az Electric Battle Weapon címen kikevert mixekkel már számtalanszor bebizonyították az elektronikus zene jótékony hatását elutasító szkeptikusoknak, hogy az általuk előállított szintetikus sikerszérumok bármikor képesek nagy tömegeket a színpad elé szegezni.

A Fatboy Slimmel, Propellerheads-szel, Crystal Methoddal és a Prodigyvel egy zenei kurzust üzemeltető The Chemical Brothers szuggesztív képsorokkal, lézerfényekkel és stroboszkópokkal megspékelt élő kezeléseire a kilencvenes évek közepe óta rendre több tízezres tömeg iratkozik fel a legnagyobb külföldi fesztiválokon (Coachella, T in the Park, Glastonbury, Lowlands).

Szerencsére, a hazai rajongónak ezúttal sem háziorvosukhoz vagy gyógyszerészükhöz kell fordulniuk, ha részt kívánnak venni a Chemical Brothers minden elemi részecskét megmozgató elektroterápiáján: sokkal inkább érdemes felkeresniük a hangulatjavító programok lebonyolításában élen járó Heineken Balaton Soundot, ahol a világ egyik leghíresebb elektro-duója tart nagyvizitet idén nyáron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.