Hivatalosan is indul a siófoki nyár

Ezen a hétvégén indul a nyári balatoni szezon!

A hagyományokhoz híven pünkösdkor, azaz ezen a hétvégén, Siófokon indul a balatoni nyár.

2010.05.18 17:12Gaál Kata

A város több évtizedes hagyománya a pünkösdi szezonnyitó, amelynek története 1893-ra nyúlik vissza. Akkor a Siófoki Fürdőegyletek kezdeményezésére rendezték meg az első ilyen jellegű ünnepséget, majd a két világháború viharai sem gátolták a szezon hivatalos megnyitását.

Mára hiteles márkanévvé vált a régió egyik legjelentősebb programsorozata. Az elnevezést és a hozzá kapcsolódó logót Siófok Város Önkormányzata levédette a Magyar Szabadalmi Hivatalnál így a városi rendezvény az egész balatoni szezon szimbolikus indulását is jelzi.

"A szezonnyitó, az üdülőprogramok és a régióban elérhető programkínálat felvonultatása is egyben. A három nap alatt garantáltan minden korosztály megtalálja a szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget, de kiemelt szerepet kapnak a családosoknak szóló programok." - mondta Halász Klára a siófoki Tourinform Iroda vezetője.

Az ünnepség fontos eleme a város díjainak átadása: Kálmán Imre emlékplakettet adományoznak neves operett művészeknek és díjazzák a turisztikai szakterület legkiválóbb szakembereit is.

A hagyományos felvonulás során konflisok és néptáncosok vonulnak zenekari kísérettel a Millenium parkból a Hajóállomásra, ahol idén is igen színes zenei kínálat várja az érdeklődőket- a három nap alatt húsz előadó lép színpadra.

Hatalmas bulival veszi tehát kezdetét a nyári szezon Siófokon, de a szervezők ezután sem pihennek, hiszen az ezt követő hetekben soha nem látott program kavalkád vár mindenkit.

A hétvége programjáról és a nyári rendezvényekről folyamatosan, frissen, naprakészen tájékozódhat még a facebookon is, ahol Siófok a nyár fővárosa is megtalálható.

A Magyar Televízió vasárnap élőben jelentkezik a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.