Battle for the Sun!

Most már biztos: a Placebo Budapestre jön

"A PLACEBO együttes izgatottan jelenti be, hogy 2010 szeptember 15-én Budapesten, a Sportarénában lép fel" - ez a közlemény jelent meg az együttes hivatalos weboldalán a http://www.placeboworld.co.uk/-on.

2010.05.04 12:12ma.hu

A zenekarnak tavaly jelent meg 6. stúdióalbuma Battle for the Sun címmel melyet a banda frontembere Brian Molko így jellemzett: “nem is hard rock, nem is pop… inkább úgy mondanám, kemény pop”.

Majd hozzátette: „olyan lemezt készítettünk, amelyből kiderül, az életet választjuk, kilépünk a sötétből a fényre…” „természetesen nem tagadjuk meg a sötét múltat, hiszen az is egy részünk, de a napfényt választjuk

A fenti nyilatkozatokból kiderül a zenekar sokat változtatott korábbi szemléletén és ehhez igazította zenéjét is.

A Placebo 1994-ben alakult brit alternatív rockot játszó együttes. Jelenlegi tagjai Brian Molko, Stefan Olsdal és Steve Forrest.

1996-ot írtunk, amikor David Bowie-nak valaki megmutatta a Placebo demóit. Bowie-t annyira lenyűgözte amit hallott, hogy azonnal felkérte a bandát, kísérje el őt európai koncertturnéján.

Ugyanebben az évben vették fel első lemezüket is. Ezt követően 2-3 évente jelentkeztek egy-egy új lemezzel és mindegyikről számos kislemez siker került fel a listákra. Dolgoztak együtt a pop-rock élet legkülönbözőbb kiválóságaival, Michael Stipe-pal (R.E.M.), Frenchman Dimitri Tikovoi-jal (Goldfrapp, the Cranes), a Linkin Park-kal…

Szeptemberben Budapesten élőben hallhatók Battle for the Sun album dalai, ugyanakkor a régebbi PLACEBO számokat is előadja a zenekar….tehát, felettébb kellemes estének ígérkezik a szeptember 15-i.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.