Koffein - április 23-25. között

Bekávézás a Budapesti Vásárközpontban

Első alkalommal rendezi meg a hazai kávékiállítást április 23-25. között a Budapesti Vásárközpontban a Magyar Kávétársaság Kft.

2010.04.12 07:18MTI

A Csodálatos Kávé kiállítást az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) is támogatja. A kiállítás célja, hogy a piaci szereplők minden csoportjának alkalmat teremtsen a bemutatkozásra, szakmai, üzleti megbeszélésekre, konkrét üzletkötésekre.

A tematika rendkívül széles és a termelők mellett helyet kapnak a legkülönbözőbb gépek és felszerelések, a kiegészítők gyártói és forgalmazói, a kereskedelmi cégek képviselői. A szervezők adatai szerint a magyar felnőtt lakosság 80 százaléka rendszeresen fogyaszt kávét, ami jelentős gazdasági tényező. Megítélésük szerint a kávézás kultúrája azonban korántsem olyan gazdag a hazai gyakorlatban, amennyire a különböző elkészítési módok, a különböző alapanyagok azt lehetővé tennék. Az Európai Kávékülönlegességek Egyesületének magyar tagozata erre az időpontra hirdette meg a kávéfőzés versenyét, a VI. Magyar Barista Bajnokságot, így a látványos versengés szakmai környezetben, az ágazat piaci szakembereinek érdeklődése mellett zajlik.

A bajnokság egyben hivatalos kvalifikáció is a 2010. júniusában, Londonban megrendezendő világbajnokságokra, ahol a nyertesek Magyarországot képviselik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.