"Tavaszváró" nagykoncerttel kezdik az évadot

Platinalemez Deák Billtől és a Kormorán-műhelytől

A hazai rock-színtér régi-új sikerszériája folytatódik: a tél végére platinalemez lett Deák Bill Gyula "Hatvan csapás" című, 2008-as jubileumi albuma, a tavaly megjelent "A Király meséi" pedig már aranyban pompázik.

2010.02.27 10:42ma.hu

A Sportarénát az ősszel bevett legendás kőbányai blues-rock énekes így négy évtizedes pályája újabb csúcsára ért. Bill nem is pihen, hiszen egy héten átlagban két koncertet adva a tél végén és a tavasszal is járja az országot, bebizonyítva, hogy az élő zene varázsa egyszerűen utánozhatatlan.

A nemrégiben életműdíjjal kitüntetett Bill kapitány a legutóbbi két lemezének és jubileumi DVD-jének a munkálatait amúgy a Koltay Gergely vezette Kormorán zenekarra, illetve az általuk alkotott műhelyre bízta. A „Blueskirály” két albumát szövegíróként is jegyző Koltay Gergő egyébként jelenleg a „Trója” című rockopera librettóját írja, amelyhez a Kormorán billentyűse, Szűts István szerzi a muzsikát.

Koltay és Szűts csapata ugyanakkor különleges hangulatú „tavaszváró” nagykoncerttel kezdi meg a 2010-es koncert koncertévadot. A nagy múltú, Magyar Örökség-díjas Kormorán ugyanis, a márciusi nemzeti ünnephez is kapcsolódva, csokorba gyűjti régi és új dalait, hogy „Tavaszi szél” címmel március 5-én a József Attila Művelődési Központban (Budapest XIII., József Attila tér 4.) mutassa be új koncertműsorát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.