Gregory Peck is a partnere volt

Elhunyt a Tövismadarak sztárja: 80 éves volt

Elhunyt Jean Simmons brit filmszínész, nagy történelmi filmek hősnője. 80 évesen, Santa Monica-i otthonában pénteken érte a halál. Tüdőrákban szenvedett - jelentette a Los Angeles Times című amerikai lap.

2010.01.23 10:49MTI

Jean Simmons az ötvenes-hatvanas években a kor legnagyobb színészeivel játszott együtt: a Hamletban Laurence Olivier-vel, a Palástban Richard Burtonnel. Az Idegen a cowboyok között című filmben Gregory Peck partnere volt, a Spartacusban Kirk Douglasé, de dolgozott Peter Ustinov és Tony Curtis mellett is.

A nyolcvanas-kilencvenes években elvétve látható volt még mozifilmekben, de túlnyomórészt televíziós produkciókban szerepelt. Ezek közül kiemelkedő az 1985-ben forgatott Észak és Dél című filmsorozat, amely az amerikai polgárháborút dolgozza fel.

A másik kiemelkedő szerepét az 1983-ben forgatott Tövismadarakban nyújtotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.