8 millió példány

Susan Boyle a világ legnagyobb példányszámban eladott albumával dicsekedhet

Susan Boyle "I Dreamed A Dream" címû debütáló albuma minden képzeletet felülmúlóan sikeres évet zárt 2009-ben, már közel 8 millió példányban szállították ki világszerte.

2010.01.15 18:03ma.hu

Susan Boyle "I Dreamed A Dream" címû debütáló albuma minden képzeletet felülmúlóan sikeres évet zárt 2009-ben, már közel 8 millió példányban szállították ki világszerte.

A lemez megjelenése után hat hétig vezette az amerikai Billboard 200 albumlistát, mellyel olyan mûvészek #1 helyen történõ debütálását akadályozta meg, mint Alicia Keys és Mary J. Blige, de nagy versenyben volt az eheti, sorban heteig #1 pozícióért is Ke$hával. Ezzel a teljesítményével eddig 3.104.000 lemezt adott el Amerikában, így a tavaly megjelent albumok közül az övé lett 2009 legnagyobb példányszámban eladott albuma, de az összes lemezt tekintve is csak Taylor Swift tudta õt megelõzni további 113.000 darabbal. 1992. óta nem fordult elõ, hogy egy brit elõadó legalább 5 hetet töltsön el az amerikai Billboard albumlista élén, legutóbb a Def Leppard volt erre képes "Adrenalize" címû albumával.

Susan Boyle hazájában sem adta alább, hiszen a megjelenés utáni 6 hétben összesen 1.632.732 CD-t adott el Nagy Britanniában, mellyel az év legtöbb példányszámban elkelt albuma lett az övé, és jelenleg is a Top3-ban szerepel a brit albumlistán.

Az "I Dreamed A Dream" Ausztráliában és Kanadában is 5-5 hetet töltött az albumlista élén, elõbbi országban 400.000, míg utóbbiban 300.000 fölött van már a megvásárolt CD-k száma. A világ többi részén is jól teljesít a britek csillagának új lemeze: Új Zélandon, Svájcban, Írországban, Belgiumban, Norvégiában, Ausztriában, Dél-Afrikában, Svédországban, Mexikóban, Japánban, Spanyolországban, Lengyelországban, Dániában, Portugáliában, Olaszországban és Oroszországban is a Top25-ben található még mindig, de hazánkban is Top 10-ben szerepel hetek óta MAHASZ albumlistán és elérte az aranylemez szintet.

De a Susan Boyle sztori ezzel még nem ért véget...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.