Végső állomás: halál

Elhunyt az Alien forgatókönyvírója

Elhunyt Dan O'Bannon amerikai forgatókönyvíró, akinek munkásságában A nyolcadik utas a halál (Alien) és folytatásai, valamint Az emlékmás című filmek is szerepeltek.

2009.12.19 11:58MTI

A 63 éves filmes szakembert csütörtökön érte a halál - számolt be a forgatókönyvírók céhe. O'Bannon a Santa Monica-i Szent János kórházban halt meg, a Crohn-betegséggel folytatott 30 éves küzdelme után - közölte a Los Angeles Times című napilappal az író felesége.

Dan O'Bannon 1946-ban St. Louisban született, filmes diplomáját a Dél-Kaliforniai Egyetemen szerezte 1970-ben.

1974-ben a Dark Star című filmmel kezdte karrierjét, a sci-fit John Carpenterrel együtt írta. Pályafutása során megmaradt a sci-fi és a horror műfajánál, legnagyobb sikerei az Alien-sorozat 1979-ben készült első része, valamint Az emlékmás című filmek voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.