A fiatal íjászra 1990-ben döbbentek rá

Michelangelo szobrával bővült a Metropolitan Múzeum gyűjteménye

Michelangelónak tulajdonított alkotással bővült a New York-i Metropolitan Múzeum felbecsülhetetlen értékű gyűjteménye; A fiatal íjász című alkotást a francia kormány 10 évre adta kölcsön az intézménynek.

2009.11.04 15:06MTI

A szobor nem tesz meg nagy utat, a New York-i francia kulturális intézetből érkezik. A klasszikus művészet remekének számító márványszobor a XVI. század végén készülhetett.

"Stílusában és szellemében az alkotás egy olyan művész tehetségét tükrözi, aki tudta, hogyan képviselje a klasszikus művészetet" - fogalmazott James Draper, a Metropolitan egyik vezetője.

Draper szerint az 1475 és 1564 között élt Michelangelo igen fiatalon - 15-16 évesen - készíthette a ruhátlan íjászt ábrázoló szobrot, amely tisztelgés volt mestere, Bertoldo di Giovanni előtt.

Az alkotásról egészen 1990-ig nem sejtették, hogy a reneszánsz művészet egyik legnagyobb alakjának munkája, akkor maga Draper fedezte fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.