Töretlen lelkesedéssel járják a rock országútjait

Rock-ünnep az Arénában Karthago - módra

Emlékezetes és felejthetetlen koncerttel ünnepelte 30. születésnapját a Karthago együttes szeptember 26-án a Papp László Budapest Sportarénában.

2009.09.29 21:20ma.hu

Alig akad olyan zenekar hazánkban, akik harminc éve változatlan felállásban, töretlen hittel és lelkesedéssel járják a rock országútjait. Szigeti Ferenc, Gidófalvy Attila, Takáts Tamás, Kiss Zoltán Zéró és Kocsándi Miklós ötösfogata olyan életművet alkotott, amelyre méltán büszkék lehetnek, de még egy óriási, születésnapi koncerten is kevés az idő arra, hogy minden fontos dal elhangozzék.

Nekik ez is sikerült.

A Karthago a koncertjén egy nagyon alaposan és ötletesen átgondolt és felépített programot játszott, ahol a legjellemzőbb hard-rock dalok között egy unplugged blokkban szinte kamarazenei koncerten érezhette magát a közönség de felcsendültek a gyönyörű Karthago-balladák gyöngyszemei is.

Az öt kitűnő zenész igazán kitett magáért: nem saját magukat ünnepelték, hanem a közönségüknek köszönték meg a három évtizedes kitartó szeretetet úgy, ahogy azt csak ők tehetik: mesterfokon előadott, látványos koncerttel.

A vadonat új, Időtörés című lemezükről éppúgy szemezgettek, mint a mára klasszikussá érett dalaikból, közben filmvetítés, óriási fény-és látvány-show kápráztatta el a közönséget. Nem volt egy üres pillanat a majd' három óra alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.