Három zenekar, három különböző irányzat

Noises from the Neighborhood az A38-on!

Noises from the Neighborhood, azaz Zajok a szomszédból - ez a címe az A38 és az Osztrák Kulturális Fórum sorozatának, melynek keretei között a legfrissebb ausztriai zenei fejleményekből adunk némi ízelítőt.

2009.09.23 20:29ma.hu

Három zenekar, három különböző, de egymáshoz szorosan kapcsolódó irányzat: a Zajok a szomszédból kitűnő körképet ad az osztrák zenei életről azoknak, akik kíváncsiak arra, hogyan is fest a sógorok zenei szcénája a huszonegyedik század hajnalán.

Habár a Sofa Surferst leginkább az ún. "bécsi downtempóval" kapcsolatban szokás emlegetni, a zenekar mindig is kilógott a szokásos skatulyákból. Bert bár a lassú, elszállós, triphopos világ a Sofa Surferst is jellemzi, az együttes aránylag keveset bíz az elektronikára, annál nagyobb előszeretettel fürdőzik a rockos hangulatokban.

Az eredetileg instrumentális, de később énekessel, a nagyszerű hangú Mani Obeyával kiegészült Sofa Surfers legújabb, megjelenés előtt álló Blind Side című albumát mutatja be az A38 Hajón, amihez remek felvezetés a német Super 700 lounge-os, lazulós elektropopja.

A zenekar tagjai:
Wolfgang Frisch: gitár
Markus Kienzl: elektronika, basszusgitár
Michael Holzgruber: dob
Wolfgang Schlögl: elektronika, basszusgitár

A berlini Super 700 2003-ban alakult, és vidám, rockba hajló elektronikus popdalaival gyorsan nagy népszerűségre tett szert.

Ebben óriási szerepe volt az egzotikus megjelenésű énekesnőnek, Ibadet Ramadaninak, és a zenefelelős Michael Havesnek. 2005-ben figyelt fel rájuk a Strokes befolyásos producere, Gordon Raphael, azóta két j albumot jelentetett meg a zenekar, köztük az idei Lovebitest is, melynek anyagával Budapestre érkezik.

A zenekar tagjai :
Ibadet Ramadani: ének
Jan Terstegen: gitár
Simon Rauterberg: billentyűsök
Michael Haves: basszusgitár
Sebastian Schmidt: dob

Noises from the Neighborhood / Zajok a szomszédból: Sofa Surfers (A), Super 700 (D)

2009. szeptember 30., szerda 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.