Rekordeladások Dan Brown legújabb könyvéből

Történelmi siker! Langdon professzor arat az eladási listákon!

Dan Brown legújabb könyvéből egy nap alatt több mint egymillió példány fogyott A megjelenése utáni első napon már több mint egymillió példány fogyott A Da Vinci-kód szerzőjének új könyvéből, az összesítés ráadásul csak az amerikai, kanadai és brit eladásokat vette figyelembe.

2009.09.17 17:15MTI

- "Ezek történelmi léptékű eladások, amelyek az összes korábbi észak-amerikai rekordot felülírják" - állítja a Random House alá tartozó Doubleday kiadó által kiadott közlemény.

Dan Brown legújabb regénye, a The Lost Symbol már megjelenése előtt csúcsokat döntött: minden eddigi számot felülmúló internetes előjegyzés érkezett a könyvre. A mű a keddi megjelenés előtt heteken át vezette az Amazon és a Barnes and Noble sikerlistáit.

- "Hálásak vagyunk az összes könyvárusnak a regény elindításában végzett hihetetlen munkáért, és továbbra is szeretnénk együtt dolgozni velük, hogy tartósan élvezhessük Dan új regényének sikerét" - fogalmazott Sonny Mehta, a kiadó elnöke, aki bejelentette, hogy már most 600 ezer utánnyomást terveznek a könyvből.

Robert Langdon professzor legújabb kalandjai Washingtonba vezetik az olvasót, a mű szabadkőművesek körüli cselekménye mindössze 12 órát ölel fel.

A Brown-jelenség sikerét J.K. Rowling Harry Potter-sorozatának fogadtatásához mérik, bár a szakértők igyekeznek hangsúlyozni, hogy Brown regényei "csak" a felnőtt korosztályhoz szólnak, így az összehasonlítást nem lehet pusztán eladási számokra redukálni.

Az Amazon online könyváruház eladási listáján a kötet e-book (digitális könyv) változata is a csúcsra került, sőt a nyomtatott változat megrendelését is felülmúlta - számolt be róla csütörtökön a telegraph.co.uk.

Ez nyilván annak is tulajdonítható, hogy bár az Amazon.com közel 50 százalékos árengedménnyel (29,99 dollár helyett 16,17 dollárért) kínálta a regényt, a Kindle e-könyv olvasóra letölthető változat mindössze 9,99 dollárba került. A digitális verzió ráadásul azonnal hozzáférhető: nincs szállítási idő.

A rekordeladásról szóló hírek kapcsán a könyvpiac részvevői kissé megnyugodhattak, mivel a hat évvel ezelőtt kiadott, nagy sikerű A Da Vinci-kód folytatásától várták a pangó könyvforgalom megugrását.

A Da Vinci-kódból 80 millió példányt adtak el a világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.