Félmillió euróért akarták eladni a tolvajok

Előkerült egy lopott Stradivari Németországban

A felbecsülhetetlen értékű hangszert félmillió euróért akarták eladni a tolvajok, ekkor fogták el őket a rendőrök.

2009.09.11 14:10MTI

Több mint tíz hónappal az ellopása után került elő egy Stradivari-hegedű, amely tavaly a németországi Hannover közelében lévő Benningsen uradalomról tűnt el.

A becses hangszeren kívül további értékes tárgyakat is lefoglalt a rendőrség. Két gyanúsítottat elfogtak, további két elkövető azonban még szökésben van. A csoport számláján több súlyos lopás szerepel - számolt be a hannoveri rendőrség.

Az 1721-ből származó felbecsülhetetlen és pótolhatatlan hegedű - amelynek biztosítási értéke másfél millió euró (407,4 millió forint) - 2008 októberében tűnt el egy olajfestménnyel, régi rendjelekkel és ékszerekkel együtt.

A nyomozók lehetséges vásárlónak álcázva magukat nyolc héttel ezelőtt vették fel a kapcsolatot a tolvajokkal, félmillió eurót (136 millió forint) ígérve a zsákmányért.

A hatóság akkor csapott le a két férfira, amikor azok épp teherautóba pakolták az árut.

- "Hihetetlenül boldog vagyok, hogy fellelték a Stradivarit. Soha nem adtam fel a reményt" - mondta a hír hallatán a tulajdonos Roderick von Bennings felesége.

Von Bennings ugyan elismert csellista és karmester, a ritka hegedűn többnyire mégis inkább felesége, Jeanne Christée játszott.

A házaspár minden évben nyári fesztiválon látja vendégül a komolyzene nemzetközi hírességeit abban a kastélyban, amely már közel hétszáz éve van a család birtokában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.