Ritkán látható filmjeiből válogatnak

Igazi filmcsemegék Bacsótól!

Bacsó Péter ritkán látható filmjeivel is várja az érdeklődőket a CineFest, a miskolci Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja.

2009.09.10 13:12MTI

A CineFest néhány kevésbé ismert, az 1970-es évek magyar valóságát ábrázoló filmjével tiszteleg a nagy magyar rendező-forgatókönyvíró emléke előtt, aki az idény hunyt el.

Muszatics Péter, a fesztivál kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: Bacsó Péter erőssége mindig a társadalmi aktualitások iránti fogékonyság volt.

A tanú vagy a Te, rongyos élet! és számos más Bacsó-film gyakran látható a tévéadókon, hozzáférhető DVD-n, a most bemutatandó művek viszont igazi filmcsemegék, ritkán láthatja őket a közönség.

A program pénteken este fél tízkor kezdődik az Ereszd el a szakállamat! című filmmel, ezt követi az 1971-ben készült Jelenidő - 15-én 23 órakor -, majd az 1973-as Harmadik nekifutás, amely 18-án 23 órakor lesz látható.

A vetítések - akárcsak a CineFest szinte valamennyi programja-ingyenesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.