Elvis, Cash, Perkins és Jerry Lee Lewis együtt

Négy legendás zenész találkozása a Broadway-n!

A jövő évre tervezett Million Dollar Quartet című darabban azt az egyetlen alkalmat elevenítik fel, amikor Johnny Cash, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis és Carl Perkins együtt zenélt a Sun Records stúdióban.

2009.09.03 16:10ma.hu

2010 tavaszán felidézik a négy legendás zenész találkozását a New York-i Broadway-n.

A darab már készülőben van, a producerek tájékoztatása szerint a rock, a rhythm nd blues és a gospel klasszikusai kapnak helyet a musicalben, amelyben olyan slágerek hangzanak el, mint a Blue Suede Shoes, az I Walk The Line vagy éppen a Whole Lotta Shakin, Going On.

A rocktörténelmi jelentőségű estére 1956. december 4-én került sor a Tennessee állambeli Memphisben. Jerry Lee Lewis a stúdióban találkozott Perkinssel, hogy együtt vegyenek fel pár számot, majd véletlenül megérkezett Elvis is, aki a Hound Dog és a Heartbreak Hotel című slágereivel abban az évben érte el első jelentős sikereit.

Mivel hárman már kéznél voltak, Sam Phillips, a Sun Records főnöke rátelefonált Johnny Cashre, aki kis idő múlva csatlakozott a társasághoz.

A négy zenész improvizálni kezdett a stúdióban, az este pedig úgy vonult be a zene történetének lapjaira, mint amikor "életre kelt a rockzene" - emelték ki a musical készítői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.