Jön a Zendülők színházi előadás!

Márai premier a Bárkán szeptemberben!

A Bárka Színház első szeptemberi bemutatója Márai Sándor: Zendülők című előadása lesz 25-én, 19 órakor. A regény motívumainak felhasználásával a színpadi változatot Gyarmati Kata írta.

2009.08.24 15:31ma.hu

A Bárka Színház ifjúsági sorozatának legújabb darabja Márai 1934-1937 között írt Zendülők című regénye alapján készül - a korábbi előadásokban megismert és kipróbált alkotógárdával.

Az előadáshoz feldolgozó drámafoglalkozás is kapcsolódik. Az első világháború végén játszódó történet négy, érettségi előtt álló fiúról szól, akik sértődötten, félelemmel telve fellázadnak a felnőttek torz és hazug világa ellen: kigúnyolják, meglopják, becsapják őket. Infantilis és igazából ártalmatlan játékaikkal az utolsó nagyívű és elegáns tettet hajtják végre az összeomlás előtt álló világban.

Céljuk nem a jövő megváltoztatása, azt befolyásolni nincs módjuk: néhány hét múlva ők is bevonulnak, és valószínűleg a haza hőseként esnek majd el valamelyik fronton.

A maguk szabta szabályok mentén ellenvilágot teremtenek, amit az önmagukkal foglalkozó, vak felnőttek szinte nem is érzékelnek.

Márai Sándor: Zendülők

Ábel - Koloszár András mv.
Ernő - Egri Bálint mv.
Béla - Kulcsár Balázs mv.
Tibor - Dér Zsolt mv.
Lajos - Dévai Balázs
Amadé - Kardos Róbert
Havas - Gados Béla
Cipész - Tamási Zoltán mv.
Anya - Varju Olga

Díszlet- jelmez: Gadus Erika
Zene: Dinyés Dániel
Mozgás: Gyevi-Bíró Eszter

Rendező: Vidovszky György

Forrás: Bárka Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.