A nézők 18 bérletkonstrukció közül választhatnak

Opera újdonságokkal várja nézőit a Szegedi Nemzeti Színház

Idén a nézők 18 bérletkonstrukció és egy "szabad-bérlet" közül válogathatnak

2009.08.11 13:00MTI

Tematikus, premier-, gyerek- és diákbérleteket, valamint egy a nézői igényeinek megfelelően összeállítható szabadbérletet kínál a 2009/2010-es évadra a Szegedi Nemzeti Színház.

A most induló évadban a színház a nagyközönséget vonzó előadások mellett izgalmasnak ígérkező újdonságokkal is meglepi a publikumot. Az opera- és drámatagozat egyaránt készül klasszikusként számon tartott művek, illetve könnyed szórakozással kecsegtető darabok bemutatására, s természetesen a gyermekeknek is tartogatnak meglepetéseket - mondta Gyüdi Sándor főigazgatót.

A Nagyszínházban két opera-örökzöldet: Puccini Bohémélet, valamint Verdi Álarcosbál című operáját adják elő eredeti nyelven.

A Kisszínházban, a teátrum kamarajellegének jobban megfelelő műfajú vígoperát, Rossini ritkaságszámba menő kétfelvonásosát, az Ory grófját mutatják be, amelyben Miklósa Erikát is hallhatja a szegedi közönség.

A prózai tagozat a klasszikusok sorát az idei szezonban Vörösmarty Csongor és Tündéjével folytatja. Az orosz irodalmat Gogol Háztűznézője képviseli. Offenbach Orfeusz az alvilágban című operettjének előadása pedig főként a drámatagozat művészeire épül majd.

Újdonság Feydeau klasszikus vígjátéka, a Bolha a fülbe bemutatója, s a stúdiószínházban játsszák majd a Szögedi repülő tyúk című darabot, amely a szegedi egyetem drámapályázatára íródott, s tavasszal fölolvasóesten mutatták be.

Várhatóan nemcsak a focidrukkereket hozza majd lázba Fenyő Miklós és Tasnádi István új zenés darabja az Aranycsapat. A legfiatalabb nézőknek szól majd Jékely Zoltán Az aranyszőrű bárány című mesejátéka és Csajkovszkij Hattyúk tava balettjének gyermekváltozata.

A Szegedi Kortárs Balett Juronics Tamás vezető koreográfus irányításával két bemutatóval készül: a Nagyszínházban A Tiszánál, a Kisszínházban pedig a Homo Hungaricus című darabot adják elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.