Veszélyben az Ország Tortája?

Sztárok segédkeztek az ünnepi Pándi meggytorta elkészítésében

Király Viktor és Serdült Orsi olyan helyre merészkedett, ahová hétköznapi emberek ritkán tehetik be a lábukat: Érden Pataki János cukrászdájának műhelyében segédkeztek az augusztus 20-i hatalmas, 300 szeletes Pándi meggytorta elkészítésében.

2009.08.19 17:42ma.hu
Viktor és Orsi

Ha a cukrászmester nem figyel eléggé, bizony alaposan megfogyatkozott volna a tortába szánt hozzávalók mennyisége: különösen Viktor kedvencére, a belga csokoládéra kellett ügyelni.

A háromszáz szeletes tortát a két fiatal és a cukrászok csütörtökön 13.30-kor mutatják be a Kossuth téren, Szent István király udvarában. Immár 3 éve hagyományosan augusztus 20-án az Ország Születésnapján mutatja be a nagyközönségnek a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programja keretében az Ország Tortáját.

Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élhesse át az államalapítás évfordulóját. Kóstolás és nevetgélés mellett komoly munka is folyt szerdán az érdi Pataki cukrászdában, ahol az ország születésnapi tortáját készítették a cukrászok.

A háromszáz szeletes finomságot szigorú felügyelet mellett Király Viktor és Serdült Orsi segített összeállítani.

- A belga csokoládé a gyengém, ezért a holnapi eseményre látogatók szerencséje, hogy gyorsabban belekerült a tortakrémbe, minthogy megtaláltam volna! - vallotta be a torta elkészülte után a közismert énekes.

Azért azt sem ő, sem Orsi nem állta meg, hogy a krém kanalazása közben meg ne kóstolják a remeket.

- Nem is gondoltam volna, hogy a tortasütés ilyen mókás tud lenni - mesélte Magyarország legszebbnek választott lánya, aki azt is bevallotta, hogy otthon még sosem vágott bele a sütésbe. A hagyományokhoz híven augusztus 20-án, a Kossuth téren kóstolhatják meg a térre kilátogatók a 2009-es év Ország Tortáját, a Pándi meggytortát. A különleges desszertet a Kossuth téren felállított "

Szent István király udvara" történelmi játszóházban a készítők és meghívott hírességek közreműködésével ismerheti meg a nagyközönség.

A tortát holnap országszerte több száz cukrászdában is árusítani kezdik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.