Méltó szereplés

Aba-Novák kiállítás Esztergomban

Esztergom városa Aba-Novák Vilmos műveiből rendezett kiállításával méltó kíván lenni eddigi kultúrában és művészetben betöltött szerepéhez. Szeretnék, ha Esztergom - az ország első fővárosaként - napjainkban is megtartaná vezető szerepét, melyet kulturális rendezvényei, fesztiváljai is tükröznek.

2009.08.01 19:00ma.hu

Regionális fejlesztési koncepciójuk kiemelt állomása, hogy Dalí, Munkácsy, Goya és Chagall után újra egy kiemelkedő magyar művész alkotásaival ismertessék meg a látogatókat.

Az 50 olajfestményt és 100 grafikát felvonultató kiállítás Aba-Novák Vilmos nagy korszakairól ad reprezentatív képet. Kiemelt szerepet kaptak az önarcképek, amelyek a leghívebben tükrözik a művész lelkületét.

Jól megfigyelhetőek a különböző műfajok sajátosságai, főként Aba-Novák művészetének jelentős állomása, a drámai grafikák technikája, azon belül is a rézkarcok finom képi világa.

Az egyes korszakok főműveinek bemutatása mellett a kiállítás különlegessége a rézkarcok nyomólemezeinek felsorakoztatása, s olyan vázlatoké, személyes emlékeké, amelyek a festő hagyatékában őrződtek meg.

A kiállítás megtekinthető:
2009. Július 30. – Október 16.
2500 Esztergom, Északi Kanonoksor – Szent István tér 7-9.
A Bazilika szomszédságában.

Nyitva tartás:
Kedd – Péntek: 10-18 óráig
Szombat – Vasárnap: 10-20 óráig
Hétfőnként a látogatás szünetel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.