Tarol a film bemutatásának első napján

Máris rekordot döntött Harry Potter

Már bemutatásának első napján sikerült rekordot döntenie Amerikában a hatodik Potter-filmnek, az Államokban július 15-én bemutatott Harry Potter és a Félvér Hercegnek.

2009.07.16 16:50ma.hu

A J.K. Rowling bestsellersorozata alapján készült legújabb adaptáció szerdán kevesebb mint 24 óra leforgása alatt 22,2 millió dollárt szedett össze az amerikai mozikban, ezzel pedig a Félvér Herceg lett minden idők legjobb éjféli nyitása.

A varázslótanonc legújabb kalandjait elmesélő film ezzel az eredménnyel könnyedén leelőzte az eddigi csúcstartót, A sötét lovagot, melynek éjféli premierjét követően a múlt nyáron 18 millió dollárt sikerült kaszálnia. Előtte sokáig a 2005-ös Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja volt a bajnok, 17 millióval.

Értelemszerűen így az eddigi évben is a Harry Potter és a Félvér Herceg az éjféli vetítéseken legjobban nyitó film, hiszen korábban a Transformers: A bukottak bosszújának "csak" 16 millió dollárt sikerült teljesítenie első vetítésein az amerikai mozikban még júniusban.

Szakértők szerint pedig David Yates rendezése nemcsak ezen a területen előzheti le az akciómozit: azt jósolják ugyanis, hogy ha minden jól megy, mint az év legnépszerűbb filmje is lekörözi majd az egyelőre ezt a címet birtokló Transformers-folytatást. Mint arról korábban beszámoltunk, az óriásrobotoknak 12 nap alatt világszerte 600 millió dolláros bevételre sikerült szert tenniük – a hatodik HP-film azonban várhatóan ezt az eredményt is felül fogja múlni.

A hazánkban július 23-án bemutatandó legújabb Potter-filmnek pedig nemcsak vetélytársait, de saját magát is sikerült legyőznie, hiszen sokkal jobb eredményt ért el pár óra leforgása alatt, mint az előző darab, a Harry Potter és a Főnix rendje bemutatásának első teljes napján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.