Rekordszámú jegy kelt el

A Hegyalján már a pótkempinget bővítik

A 20 éves Tankcsapdával és a Kispállal nyitja a szerdai első, jubileumi napot a 10 éves Hegyalja Fesztivál. Rekordszámú jegy kelt el, a szervezők Tokajban már a pótkempinget bővítik.

2009.07.15 10:00ma.hu

A szerdai nyitónapon zenél a Belga, de a Pokolgép és a Korai Öröm is részt vesz a hangulat megalapozásában. Külföldi fellépőkből sem lesz hiány: a nyitónapon zúz a Kataklysm (CAN) és a Death Angel (USA). És a Hegyalja további fellépői sem kevésbé ütősek.

Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a magyar kedvencek mellett a Hegyalján kétségkívül a Faithless szól majd a legnagyobbat július 17-én.

A 10 éves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon, kedden hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál.

– „Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség.” - tudósított Tokajból Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője.

A szervezők 70-75 ezer látogatóra számítanak idén, ami nem pusztán becslés, az elővételes bérletek és napijegyek fogyása is ezt a számot támasztja alá.

A Tokaj és Rakamaz határában fekvő fesztiválterület elhelyezkedése szerencsés, mert a szervezők az elmúlt 10 évben rugalmasan bővíthették a területet és fejleszthették az infrastruktúrát, hogy zökkenőmentesen birkózhassanak meg a fesztiválozók bővülő létszámával.

Idén már 10 színpad garantálja a pörgést a fesztiválon, és idén először a tokaji Paulay Ede Színház is csatlakozik a fesztivál programjához, külső helyszínként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.