Az olasz filmzeneszerző dirigálja az együttest

Morricone és a győri filharmonikusok ismét vendégjátékra indulna!

Ennio Morricone és a Győri Filharmonikus Zenekar újabb vendégjátékra indulnak július első felében. Az Oscar-díjas olasz filmzeneszerző és karmester ezúttal a macedóniai Ohridban, majd az itáliai Aostában dirigálja a győri együttest.

2009.07.02 18:00MTI

A győri zenekar és a neves karmester előtt álló fellépéseket már számos nagy sikerű közös koncert előzte meg az elmúlt két hónapban három kontinensen.

A világhírű komponista és karmester olyannyira sikeresnek ítélte az eddigi együttműködést, hogy két újabb fellépésre kérte fel a győri együttest.

A májusi afrikai és ázsiai vendégszereplést, amelynek során Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon hat koncerten összesen 38 ezer néző előtt játszották Morricone kompozícióit a szerző vezényletével, nagy érdeklődéstől kísért hangversenyek követték Európában a múlt héten.

Az olaszországi Torinóban és Bergamóban több ezren hallgatták a koncerteket, majd következett Moszkva, ahol a legújabb és legelegánsabb koncertteremben csendültek fel Morricone legismertebb művei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.