Szarvas Krisztina a Szegedi Balett tagja lett!

Átadták a Magyar balett- és kortárstánc művészetért díjat

Kozmér Alexandrának, a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosnőjének ítélték oda idén a Magyar balett- és kortárstánc művészetért díjat, míg a junior díjazott Szarvas Krisztina, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.

2009.06.25 17:20ma.hu

A Magyar balett- és kortárstánc művészetért díj a Philip Morris Magyarország által 1993-ban alapított Magyar balett-díj utóda.

A fődíjat minden évben az a magyar táncművész nyeri el, aki a művészeti tanács szerint kiemelkedő teljesítményével jelentős mértékben járult hozzá a magyar táncművészet értékeihez, s aki a világ színpadain méltón képviselheti a magyar táncművészetet.

A junior díjat az évad legígéretesebb pályakezdő táncosának ítélik oda.

A szakmai zsűri elnöke Szakály György balettművész, tagja pedig Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Kovalik Balázs, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Schell Judit színésznő és Szemere Katalin újságíró.

A Magyar balett- és kortárstánc művészetért díjat kedden adták át a II. Győri Táncművészeti Biennále gálaestjén a Győri Nemzeti Színházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.