Rúzs és Budapest - Minden, ami a Nő!

Németh Kristóf: nem szeretem a nemi sovinizmust!

Legalább egyetlen nap kényeztetés jár minden nőnek, július 5-én vasárnap az Orczy kertben a Rúzs és Budapest című hagyományteremtő rendezvényre azokat a lányokat, nőket és asszonyokat várják a szervezők, akik többet szeretnének foglalkozni magukkal.

2009.06.22 13:50ma.hu
Szabó Patrícia

Kíváncsiak a legújabb szépségápolási és divattrendre, kedvelik a mulatságot, és szívesen ismerkednek sztárokkal. Nyitottan és tudatosan állnak az élethez.

Többet szeretnének megtudni nőként az érvényesülésről, és fontosnak tartják környezetükben is az egészséges életvitelt. A rendezvény lényege, hogy ne vesszenek el a nagyvárosi szinglik világában. Ne fásuljanak bele a háziasszony szerepébe.

Találják meg az egészséges egyensúlyt, saját belső harmóniájukat, azért, hogy életük és ez által környezetüké is teljesebbé váljon. A rendezvény házigazdái: Németh Kristóf és Szabó Patrícia.

Németh Kristóf népszerű színész örömmel vállalta el a „Rúzs és Budapest” műsorvezetését, szerinte a legtöbb figyelmet még mindig a férfiak kapják és egy ilyen rendezvény jó alkalom arra, hogy a nőket ünnepeljék.

- "Szerencsére már vagyok abban a helyzetben, hogy megtehetem azt, hogy eldöntsem melyik munkát, illetve felkérést vállalom el. A Rúzs és Budapest kezdeményezést jónak tartom, hiszen egy európai ország gyerekeire, öregeire és nőkre figyelni kell legalább ilyenkor. A férfiakat tartják a világ vezetőinek, politikában is elsőbbséget élveznek." – mesélte Kristóf, aki nem ért egyet azzal, hogy nőknek csak a házimunka szerep fekszik.

- "Nem szeretem a nemi sovinizmust. Nem gondolom, hogy a nők helye kizárólag a tűzhely mellett van, csak az ő feladatuk a fakanalat használni, a férfiak is szerepet tudnak vállalni. Az édesanyám kitűnő anya és feleség volt, összetartotta a családot s most a saját feleségemről is hasonlóképpen gondolkodom." – mondta a népszerű színész, aki kolléganőin is látja, hogy család mellett tökéletesen képesek megfelelni a szakmai feladataiknak is.

- " Nagyon jó dolog ünnepelni a nőket, főleg, hogy férfi színészként főleg hölgyektől kapok visszajelzéseket, s ilyen alkalmakkor lehetőség van köszönetnyilvánításokra és a közönséggel való találkozásra is."

Szabó Patrícia a Cosmopolitan volt főszerkesztője a legfontosabbnak azt tartja, hogy a nők akármilyen „ajándékot” kapnak a sorstól, meg tudják élni az életüket.

- "Akár családanyáról, vagy szingliről beszélünk a legfontosabb az, hogy mindenképpen örüljön annak az ajándéknak, amit az élettől kap." – magyarázta a sikeres újságírónő, akinek nem okoz gondot a sikeresség a magánéletében.

- " Az én jelem az oviban nem fakanál volt, amelyik férfi megijed a sikereimtől, attól én is megijedek. Fontos, hogy a férfit inspirálja a nő, aki szintén megvalósítsa ez által önmagát. Esztergály Zsófia a Rúzs és Budapest főszervezője fő gondolatként kiemelte, hogy az ötlet annak köszönhetően született meg, hogy a Magyarországon élő nők meglátásunk szerint kevésbé képesek megélni saját nőiségüket. Ennek több oka is van, a legaktuálisabb az, hogy egyre romlik az általános hangulat az országban."

Ebből szeretnék egy picit kiragadni őket!

A rendezvény időpontja: 2009. július 5.
Helyszín: Orczy kert

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.