Budapest Bank az oktatásért és a kultúráért!

4, 15 millió forint támogatást adott az alapítvány!

A "Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért" Alapítvány 2009. évi pályázati időszakának mai eredményhirdetésén az alapítvány kurat

2009.06.22 11:20ma.hu

Az Alapítvány kuratóriuma 8 budapesti és 6 vidéki intézmény, szervezet működését támogatta 150-400 ezer forint közötti összeggel. A pályázók országos, illetve egyetemi szintű pénzügyi, közgazdasági rendezvényekre, versenyekre, előadás-sorozatokra, illetve képzésre és szakirodalmi fejlesztésre fordíthatják az elnyert támogatást.

A támogatottak között van pl. a Külgazdaság Szerkesztősége (folyóirat-kiadás), a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány (hazai és határon túli közgazdasági felsőoktatás), a zalaegerszegi Szobrokért Alapítvány (Tudományos Emléknap), a kisújszállási Arany János Városi Könyvtár (150 év pénzügyi kultúrája - rendezvény), illetve a győri Kautz Gyula Szakkollégium (VIII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny).

A támogatásokat dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Dr. Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese és Nagy Mária irodavezető, alapítványi titkár nyújtotta át a nyertes pályázóknak.

A „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány az elmúlt 18 évben több mint 120 millió Ft-tal segítette 564 szervezet, intézmény, alapítvány működését. A Budapest Bank Nyrt. 1991-ben 50 millió Ft alaptőkével hozta létre a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítványt abból a célból, hogy felkarolja és támogassa a magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatást, kutatást és kultúrát.

Az Alapítvány támogatását elnyerhetik mindazok a közép- és felsőfokú oktatási intézmények és háttérintézményeik, szakirodalmi szolgáltatást nyújtó könyvtárak, közgazdasági kultúrát terjesztő kiadványok (kiadók), alapítványok, egyesületek, szervezetek, amelyek a nyilvánosan megjelenő pályázati felhívás alapján, a kiírás követelményeinek megfelelő pályázatot nyújtanak be, és amelyeket a Kuratórium arra érdemesnek ítél. A pályázók támogatásának fedezete az Alapítvány alaptőkéjének hozadéka.

A pénzügyi és közgazdász szakma neves kiválóságaiból álló öttagú kuratórium mindig fontosnak tartotta azon intézmények, szervezetek felkarolását, amelyek oroszlánrészt vállalnak a pénzügyi kultúra színvonalának emelésében, a hátrányos térségek szakirodalmi ellátottságának fejlesztésében.

Az Alapítvány támogatására legközelebb 2010 márciusában lehet pályázni a Budapest Bank honlapján közzétett pályázati kiírás alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.