Tárlat a Moldvai Győző Galériában!

Pasqualetti Zsófia kiállítása - A vad-hattyú újra mosolyogni tanul!

Pasqualetti Zsófia rajz és művészettörténet tanár édesanyja hatására kezdett el képzőművészettel foglalkozni. 1980-tól művészetpedagógusként dolgozott. 1987-ben diplomázott a tanárképző főiskola rajz szakán.

2009.05.28 18:10ma.hu

1993-tól rendszeresen dolgozott könyvterveken, illusztrációkon (Füst Milán könyv terve, Szabó Lőrinc könyv terve és szerkesztése, Szerb Antal könyv terve, József Attila könyv terve (Petőfi Irodalmi Múzeum), Játékok a négyszögletű kerekerdőben c. művészetpedagógiai munkanapló.1997: a perugiai egyetem ösztöndíja; 1997-99: írországi ösztöndíj. 

Az Irish Artist Association tagja. Meditatív, irodalmi, filozófiai ihletettségű, rejtett üzeneteket közvetítő, a gyermeki, ösztönös, elementáris rajzokra emlékeztető absztrakt műveiben a külső hatások és belső feszültségek kifejezése, a külvilág késztetései és a belső szabadság közötti összhangra törekszik. 

Munkáira jellemző az áttetszőség, az egymásra rétegződés, a többrétegűség, a sokféle anyaghasználat (xerox, pausz, üveg, kerámia stb.), a technikai változatosság.

Egy filozófiai sétára invitálom a látogatókat, Hatvanba, a HATVANI KÉPTÁRBA, ahol két szinten barangolhatnak. Az installációval olyan tér kialakítására készülök, amely alkalmas arra, hogy az ember egyfajta interaktív játék részese lehessen. Emóciókat kaphat, amelyek önmagára hatnak, amelyekkel sétálgathat az installációban,- akár egy „állófilmben”, ameddig meg nem fejti őket,- azokat az érzésekkel közölt gondolatokat, amik csak rá vonatkoznak. Így remélem, hogy nem csak én, a vad-hattyú,- hanem más is mosolyogni tanul.” Pasqualetti Zsófia

Helyszín:
Moldvai Győző Galéria
3060 Hatvan, Hatvanas utca 2.
Tel. 06-37-341-796 
Nyitva: 2009 május 15 – június 12, keddtől –péntekig 9-17 óra, szombaton 10-14 óra 

www.hatvannet.hu

További érdekes kiállításokat ajánlunk itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.