Világhírű színésznő Kolozsváron!

Gyönyörű képek- Claudia Cardinale a TIFF sztárja!

Claudia Cardinale olasz színésznő lesz a Kolozsváron idén nyolcadik alkalommal sorra kerülő Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) egyik díszmeghívottja.

Gyönyörű és elragadó! Szexis képekben az olasz szépség: Claudia Cardinale! képgaléria

2009.05.27 12:10MTI
Claudia Cardinale

A május 29. és június 7. között zajló fesztivál utolsó előtti napján rendezendő gálaesten veheti át az olasz színészóriás az életműdíjat. A Tunéziában szicíliai szülők gyermekeként, 1939-ben született Claudia Cardinale pályafutása során több mint 150 nagyjátékfilmben és sorozatban játszott. 

Olyan híres sztárokkal szerepelt együtt a filmvásznon, mint például Burt Lancaster és Alain Delon, együtt dolgozott az olasz mozi nagymesterével, Federico Fellini rendezővel is. 

Az előző években a kolozsvári fesztiválon a nemzetközi filmes szakma hasonlóképpen jeles képviselői részesültek ebben a kitüntetésben, köztük például Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero és Nicolas Roeg. A TIFF idei programjában a hangsúly az olasz, a lengyel és a finn filmek bemutatásán lesz. 

A hagyományoknak megfelelően a közönség magyar alkotásokat is megtekinthet. 

A szervezők által közzé tett program szerint az utóbbi két év magyar filmterméséből levetítik egyebek között Gigor Attila A nyomozó, Hajdu Szabolcs Anti-Hollywood, Szomjas György A Nap utcai fiúk és Bereczki Csaba Életek éneke című filmjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.