Egy friss, aktualizált verzióval kerül színpadra!

Újra jön a nagysikerű musical, a Sztárcsinálók!

Közel három évtizede vonzza a látogatókat az első magyar rockopera, a Sztárcsinálók. Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor alkotása az Óbudai Nyár 2009 kiemelt produkciójaként, egy friss, aktualizált verzióval kerül színpadra.

2009.05.19 19:15ma.hu

Május 14-én délután "startolt" a társulat, egy jó hangulatú találkozón, ahol a végleges szereposztás és az ilyenkor szokásos szakmai megbeszélések mellett, azért maradt idő a nosztalgiázásra, sztorizásra is. Régi fotók jártak körbe az asztal mellett, s mindhez tartozott egy nevetéssel tarkított történet is. 

A technika fejlődésének köszönhetően, ma már nem szövegkönyvek, kották tengerét vitték haza magukkal az ismert művészek, hiszen a DVD a zenei alappal, vagy a teljes előadás demója is, elfér a legparányibb női retikülben is. Néró és társai pedig mobilon, e-mailben egyeztetnek, s a szövegkönyv is word-ben érkezik.
 
Sokan régi ismerősként üdvözölték egymást, mert évek óta játszanak a darabban, legfeljebb a megformált figura változik olykor. Sasvári Sándor, Makrai Pál, Szemenyei János, Détár Enikő, Újhelyi Kinga, vagy Papadimitriu Athina számára a szövegtanulás aligha okoz majd gondot, de a júniusban kezdődő próbák alatt majd nekik is szolgál újdonsággal a felújítás.

Várkonyi Mátyás művészeti vezető és producer tartogat néhány meglepetést a színészeknek is. Az új színpadtechnikának köszönhetően impozáns látványelemekkel bővül a produkció. S úgy tűnik nem csak a nézők számára megunhatatlan az első magyar rockopera, a szereplők is örömmel állnak újra színpadra vele, pedig sokuknak kemény sakkozás árán sikerült csak egyeztetniük a kérdéses időpontokra. 

Most viszont jöhet a memóriafényezés, a ruhapróba, s végül a társulat összecsiszolása az Óbudai Kulturális Központ színpadán, mielőtt felépül a díszlet a Zichy-kastély udvarán, ahol a július 2-ai főpróbát követően, 3-án és 6-án este kerül bemutatásra a Néró és a Sztárcsinálók című felújított rockopera.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.