Sok meglepő és érdekes előadás érkezik!

4. Alternatív Szkéné Találkozó!

Negyedik alkalommal rendezik meg az Alternatív Szkéné Találkozót. Meghívottjaik továbbra is a vidéken és határainkon túl működő társulatok, produkciók lesznek. Mmeglepetést okoznak olyan előadásokkal, melyek ritkán vagy egyáltalán nem jutnak el a főváros közönségéhez.

2009.05.05 23:30ma.hu

Az is fontos szempont a válogatásnál, hogy az amatőr és független színházi lét közti átmenet stádiumában lévő csoportok lehetőséget, bátorítást kapjanak e fesztivál által. Az ASZTAL-hoz nem ültetnek zsűrit, nincsenek díjak, mindent a közönségre bíznak. 

Az idei találkozón lesz néhány visszatérő vendég: ilyen a Czajlik József vezette Epopteia társulat Szlovákiából két előadással, a pécsi JESZ három darabbal, a veszprémi Teleszterion egy Bulgakov adaptációval, a pécsi Apolló Kör és a tavaly nagy sikerrel bemutatkozó Urbán András Társulata Szabadkáról. 

Ők egyébként a Thália Színház által rendezett „Vendégségben Budapesten" program keretében játszanak majd a Szkénében. Elsőként mutatkozik be nálunk a Szegedi Pinceszínház egy rendkívül izgalmas Othello változattal. Két év után újra láthatjuk majd Debrecen kísérletező színházi műhelyét a KonzervArtaudrium-ot. 

Ők a debreceni MODEM és DESZKA fesztivál után Budapesten először játsszák majd a Gyurmázás című előadásukat. Az ASZTAL-t hamarosan megterítjük, reméljük, sokan ülnek majd köré.
 
A fesztivál védnöke a Független Színházak Szövetsége (FSZSZ) Regős János válogató-szervező a Szkéné Színház igazgatója

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.