Ska, csasztuska, magyar nóta...

Gryllus Dorka a RotFront fellépésén!

Ska, csasztuska, magyar nóta, punk, klezmer és természetesen reggae és ragga - a RotFront ezekből a stílusokból gyúr eklektikus, ám rém szórakoztató és táncolható egyveleget az A38-on április 19-én. Vendég: Gryllus Dorka.

A vendég: Gryllus Dorka képekben! képgaléria

2009.04.20 16:45ma.hu

A RotFront a Nyugat-Európa klubjain az utóbbi években végigsöprő Balkán- és káeurópa-őrület egyik zászlóshajója. Az A38 hajón is többször fellépett Jurij Gurzsi, a Russendisko nevű berlini kultklub oszlopos lemezlovasa és a magyar Wahorn Simon által alapított kollektívát leginkább talán alcíme jellemzi: Emigrantski Ragamuffin.
 
A szinte kizárólag berlini emigránsokból álló zenekar Kaffee Burgerben tartott koncertjein eltűnik a színpad, a közönség együtt ropja a zenészekkel és énekli lelkesen a német-magyar-orosz-angol szövegeket.
 
A RotFront forró hangulatú klubkoncertjei messze földön híresek - az együttes új lemezének megjelenése alkalmából az A38 hajó közönsége is megtapasztalhatja, hogy milyen egy igazi emigráns ragamuffin elszállás. 

A kollektíva magja 2003 környékén alakult ki, amikor Gurzsi és Wahorn öszetalálkoztak egy berlini házibuliban. Gurzsi ekkorra már meglehetős hírnevet szerzett a Wladimir Kaminerrel közösen létrehozott Russendisko nevű klubesttel - ez egyébként többször bemutatkozott már az A38 hajón is. 

A későbbiekben is összefonódott a RotFront és a Russendisko sorsa, hiszen ez utóbbi programjában és válogatáslemezein állandó vendég volt a RotFront. A zenekarban sok vendég és zenész megfordult az elmúlt öt évben, de egyvalami változatlan: az eklektikus, ám mindig remekül táncolható muzsika. 

Ukrán, orosz, magyar, német, angol szövegek vidám kavalkádja és jóformán minden zenei stílus: ez a RotFront, melynek mostani fellépésén Gryllus Dorka lesz a vendég.
 
Forrás: A38

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.