A szörnyek Hannah Montana ellen

A szívtipró Zac Efron moziba csábította a tinilányokat

A kamasz lányokkal pedig számolnia kell a stúdióknak: Zac Efron pénteken debütált Megint 17 című vígjátéka - amely főként a 18 éven aluli lányokat csábította a mozikba - 24 millió dolláros (5,5 milliárd forint) becsült jegybevétellel küzdötte magát a hétvégi észak-amerikai box office-toplista élére.

2009.04.20 12:44MTI

A jó hangú, húszas éveibe lépett tinisztár a tavaly trilógiává bővült Szerelmes hangjegyek (High School Musical)-sorozattal futott be, de szerepelt a Hajlakkban is. Most a Jóbarátokból ismerős Matthew Perry oldalán domborít a Megint 17-ben.

A múlt heti toplistavezető, Hannah Montana: A film a második hétvégére a negyedik helyre esett vissza 12,7 milliós (3 milliárd forint) bevétellel. Pedig Miley Cyrus zenés vígjátékának premierjén több mint 30 millió dolláros jegyeladással lepte meg a szakmai elemzőket. A második helyet a pénteken a mozikba került, Russell Crowe-t, Ben Afflecket és Helen Mirrent felvonultató State of Play című BBC-sorozatból készült politikai krimi szerezte meg 14,1 millió dolláros (3,2 milliárd forint) forgalommal. A Szörnyek az űrlények ellen című 3D-animáció, amely negyedik hete szerepel a toplistán, pedig még mindig harmadik tudott lenni 12,9 milliós (3 milliárd forint) bevételével.

A DreamWorks családi mozija ezzel már 162 millió dolláros (37 milliárd forint) kasszasikerré, s ezzel az év eddigi legjövedelmezőbb filmjévé vált. Ötödiknek a Halálos iram stábja futott be Vin Diesellel és Paul Walkerrel a volánnál. A széria eredeti szereplőgárdáját előhúzó negyedik epizódjára 12,3 millió dollárért (2,8 milliárd forint) váltottak jegyet a péntektől vasárnapig terjedő időszakban.

A premier óta ezzel már 136,7 millió dollár (31,4 milliárd forint) gyűlt a stúdió kasszájába az amerikai piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.