Csak professzionális táncegyüttesek lépnek fel!

A Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan Moon Waterje a Táncfórum sztárvendége!

Kilencedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Táncszínház a Táncfórumot a tánc világnapja tiszteletére április 16. és 30. között. A fesztivál sajátossága, hogy kizárólag professzionális táncegyüttesek előadásait, bemutatóit tűzi műsorára.

2009.03.26 23:00ma.hu

Az idei Táncfórum külföldi sztárvendége a legendás Cullberg Balett Svédországból, az Ázsia vezető kortárs táncszínházaként jegyzett Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan, valamint a Lado - Horvát Nemzeti Néptáncegyüttes. 

A fesztiválon több magyar bemutató is szerepel. A Budapest Táncszínház számára Gustavo Ramirez Sansano készít új koreográfiát, akinek egész estés művét, a Gaudít ismét meg lehet tekinteni a Győri Balett előadásában. 

Nagyszabású bemutatóra készül a Duna Művészegyüttes Örökkön örökké címmel, a Refektóriumban Vári Bertalan Játék? című darabját mutatja be, és a gyerekek számára is készül új produkció, Gulliver a törpék országában címmel, a Madách Musical Tánciskola előadásában. 

Látható lesz Juronics Tamás nagysikerű darabja, A csodálatos mandarin is új szereposztással. A fesztivált a Magyar BalettSzínház Gödöllő premierje zárja. A tánc világnapi gálaműsort a Magyar Táncművészek Szövetségének felkérésére Goda Gábor és Juhász Zsolt rendezésében láthatja a közönség. 

A gálaest keretében adják át a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai díjait is: "Az évad legjobb férfi és női táncosa", "Az évad legjobb alkotója", "Az évad legjobb végzős növendéke" díjakat, valamint az "Életmű-díjat" és a "A Táncművészetért-díjat". 

Az idei fesztivál újdonsága a Táncfórum bérlet, amellyel kedvezményes áron három előadást lehet megtekinteni: a Honvéd Táncszínház A tánczmester, a Duna Művészegyüttes Örökkön örökké, valamint a Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan Moon Water című produkcióját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.